Basismodule ‘Werken met Positieve Gezondheid’

Basismodule Werken met Positieve Gezondheid
 

Werken met Positieve Gezondheid leer je door te doen. Daarom gebruiken we in onze training krachtige werkvormen en is er veel ruimte voor reflectie op je handelen. In de basismodule doe je ervaring op in het werken met het concept Positieve Gezondheid. Ook ontwikkel je je eigen stijl om Positieve Gezondheid een plek te geven in je dagelijkse praktijk.

Voor werken met Positieve Gezondheid bestaat geen blauwdruk. Het is een andere manier van denken, gesprekken voeren en begeleiden van cliënten en patiënten. Die ontwikkel je aan de hand van eigen ervaringen. Die ervaringen sturen het leren, en dus ook de inhoud van de werksessies. De Basismodule bestaat daarom uit een slimme mix van praktijkervaring en oefenen, zelfreflectie en intervisie. Zo ontwikkel je het werken met Positieve Gezondheid steeds verder in dialoog met jezelf en anderen.

De nadruk van de basismodule ligt op ervaren en heel veel te oefenen tijdens de training. Dit doe je samen met je medecursisten. Tevens wordt er specifiek gekeken naar de organisatie hoe Positieve Gezondheid het best is toe te passen.

Praktische informatie:

  • Deze cursus is voor professionals werkzaam in zorg & welzijn
  • Er is geen vooropleiding of minimaal niveau vereist voor deze cursus
  • Maximaal 12 deelnemers per cursus en deze wordt incompany gegeven
  • Duur: 4 werksessies (2,5 uur) met tussenliggende periodes van minimaal 2 weken (tussen werksessie 2 en 3 minimaal 3 weken), zelfstudie bedraagt +/- 3 uur
  • Na volledige deelname aan alle werksessies ontvangen de deelnemers een certificaat “Werken met Positieve Gezondheid”.