Home / Nieuws / Uitnodiging GG/ZZ Leergang Paramedici

Uitnodiging GG/ZZ Leergang Paramedici

Uitnodiging GG/ZZ Leergang Paramedici

De druk op de gezondheidszorg neemt toe en dat maakt dat een andere aanpak van Gezondheid en Ziekte actueel is. Een aanpak waarin duidelijk is wat er voor de cliënt van waarde is, wat de behoefte is en hoe je daar samen stappen in kan zetten. Zo ontstaat er steeds meer vraag naar professionals die mensen goed kunnen begeleiden op waarden en zingeving van de hulpvrager, opdat zij activeren en groeien in hun gezondheid en functioneren. Hoe je dit als professional doet leer je in de GG/ZZ Leergang van Bettery.

De afgelopen jaren verschillende initiatieven ontstaan om zorgverleners te scholen in de toepassing van positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en GG/ZZ-training. KNGF vindt dat paramedici daarin een belangrijke rol hebben en zien dat paramedici zich meer bij deze ontwikkelingen kunnen aansluiten.

Waarom dit initiatief?
Huidige ontwikkelingen in de zorg zijn: meer medische mogelijkheden, toenemende zorgvraag, stijgende zorgkosten en dreigend tekort aan personeel. De tijd is rijp voor verandering!
Wij willen dat onze cliënten zo lang mogelijk gezond blijven, zo lang mogelijk thuis wonen, zo lang mogelijk blijven werken en zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij.
Cliënten moeten zelf de regie voeren over de (eigen) zorg, daarbij gestimuleerd en gefaciliteerd door de zorgprofessionals.
De rol van de zorgverlener verandert, hij/zij is niet meer de alwetende professional maar treedt meer coachend op. Zorg waarbij de persoon met zijn mogelijkheden centraal staat en niet de ziekte.

Wat willen we bereiken?
In 2018 en 2019 is een enthousiaste groep paramedici geschoold in gezondheid en gedrag (positieve gezondheid), zij passen dit toe in de praktijk. In 2020 willen we méér paramedici hiertoe in de gelegenheid stellen.
Er bestaan initiatieven vanuit de paramedici met het doel versterking gezondheid en gedrag van de bewoner (anders dan reeds gedaan). Bij deze initiatieven zijn samenwerkingspartners betrokken (bv huisarts/poh, stadsdeel, welzijnsaanbod, REACH/PICS).

Wat houdt de Leergang in?
Lees hier verder. 

We vragen aan jou:

  • (Een vleugje) lef en ambitie.
  • Aan de slag met versterking gezondheid en gedrag van bewoners (anders dan reeds gedaan).
  • Commitment op gehele traject.
  • Intentie tot het betrekken van samenwerkingspartners (bv. huisarts/POH, stadsdeel en welzijnsaanbod).
  • De bereidheid om je ervaringen delen met andere (zorg)professionals (bv nieuwsbrieven, symposia).

Data GG/ZZ leergang
Dinsdag 16 juni: 13.30 – 17.00 uur Woensdag 24 juni: 9:30 – 13:00 Donderdag 2 juli: 9.30 – 13.00 uur
Locatie: Online via het Bettery Academy portaal.

Kosten
De kosten zijn per deelnemer €500,-. De leergang is geaccrediteerd.

Accreditatie
Voor de volgende beroepsgroepen:

  • Paramedici (ADAP): 18 punten
  • Fysiotherapeuten (Keurmerk Fysio): 21 punten
  • Fysiotherapeuten (KNGF): 15 punten

Deelnemen?
Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/5s3gXpaCfBEPtsmj6
Voor deze leergang geldt een minimum aantal deelnemers van 10 personen en er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Voor meer informatie: